Brak slow na to co robi ta laska z samochodami, mnie ciezko nawet tyle zdjec bylo przejrzec a co dopiero taka robota :shock:
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Gość -
Są, szczotki do mycia samochodu ze socjalnym włosiem. Np http://allegro.pl/szczotka-do-mycia-...735222576.htmlZamieszczone przez bishopSa jakieś odpowiednie szczoteczki do usuwanaia śniegu z pojazdu, a nie rysowania lakieru ?
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
majuDJ ,
rufus295
zak14
Dzieki za opinie, wiem czego szukac, najpierw zobaczę w okolicznych stacjoinarnych , bo płacić pól ceny za wysyłkę to
, rzadko odśnieżam , włąśnie tyle co konieczne,
chociaż porysować też można śniegiem i lodem a dokałdnie brudem w nim zawartym.
Czy ja się nie zabardzo p..... e z tym ? :lol:
Komentarz
-
-
Jakis dressing do opon i bedzie dobrze.Zamieszczone przez zak14Tak, ja nanoszę 303 Aerospace Protectant - bardzo dobrze konserwuje.Zamieszczone przez demmsiCzy czymś zabezpieczacie opony na zimę?
[ Dodano: Nie 11 Lis, 12 12:52 ]
Wkoncu zlozylem swoj pierwszy zestaw car detailingowy
APC Nielsen
Mac Prickboart-smola i owady
Iron-x-felgi
Duragloss 901-szampon
Valet Pro Dionysus trim glitz-plastiki zew.
Pw Natural Look-plastiki wew.
Glass cleaner Megsa-szyby
Blue Gel wheel cleaner-kola
Tyre dressing Valet Pro-dresing do opon
Quik detailer Megsa
glinka zolta Valet Pro
wosk FK1000
cleaner Dodo Lime Prime Lite
NW niewidzialna wycieraczka
-aplikatory,mikrofibry,szczotka do felg,pedzelek,rekawica do mycia,butelki z atomizeremKondziu
OCP
Komentarz
-
-
APC, np. ten: http://showcarshine.pl/opony/510-meg...wierzchni.htmlJakim środkiem najlepiej wyczyścić podsufitkę
i pieluchy tetrowe.Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zak14APC, np. ten: http://showcarshine.pl/opony/510-meg...wierzchni.htmlJakim środkiem najlepiej wyczyścić podsufitkę
i pieluchy tetrowe.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Ja bede kupował ten preparat jak bede teraz w PolsceZamieszczone przez winni77Co polecacie/używacie do smarowania uszczelek od drzwi? Chodzi oto żeby w zimnie nie przymarzały do drzwi. W zeszłym roku popsikałem silikonem w spraju - czymś takim. Egzamin zdało, ale niestety strasznie zaczęły trzeszczeć (głownie podczas jazdy po nierównościach)
1z Einshett Gummi Pflege Stift sztyft do uszczelek
Komentarz
-
-
Ten: http://sklep.marolex.pl/product_info...roducts_id=119 ?Marolex 2000 plus
Nie mam w tym roku czasu na czytanie KA, więc nie kojarzę przeróbek - na czym polegają ?Zamieszczone przez lu5aszprzerobiony oczywiście
Ja mam takiego:
Marolex jest firmą specjalizującą się w produkcji opryskiwaczy akumulatorowych i ręcznych w 2 liniach: opryskiwacze techniczne i opryskiwacze ogrodowe.
W sezonie zimowym służy mi do spłukania tego co się nachlapie w drodze z Ehrle do garażu na mycie właściwe.Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Tak,dokładnie ten samZamieszczone przez zak14
Hmm najlepiej byloby Ci wejsc na AK,tam jest cala fotorelacja.a po krotce to spraawa bardzo prosta,robisz dziurke w rurce ,przy samej gorze Marolexa,dokupujesz niebieska koncowke spieniajacą i dokladasz filce.Potem to juz zabawa z iloscia piany i iloscia filcow.Zamieszczone przez zak14Nie mam w tym roku czasu na czytanie KA, więc nie kojarzę przeróbek - na czym polegają ?
Hmm,a ja myslalem ze 2 litry to duzoZamieszczone przez zak14
Swietnie nadaja sie wlasnie do prewashu,dodatkowo piana ktora uzywam swietnie pachnie(to dla mnie duzy plus).
Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
aaa,, , myślałem że tylko tym i tyle..Zamieszczone przez lu5aszTak,dokładnie.Po nalozeniu odczekac kilka minut i mozna splukiwac.Pozniej wiadro,najlepiej dwa i mycie,a na koniec quick detailer
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
do tego glinka jak trzeba i jeszcze raz mycie później odtłuszczenie karoserii i(jak sa ryski to mozna np na czarny to poorboys Black Hole jak jasny kolor to np Poorboys White Diamond) na to woskZamieszczone przez lu5aszTak,dokładnie.Po nalozeniu odczekac kilka minut i mozna splukiwac.Pozniej wiadro,najlepiej dwa i mycie,a na koniec quick detailerZamieszczone przez leszekmwtzn. nałożyłeś piane tym ustrojstwem i potem tylko spłukałeś ?
Komentarz
-
-
Wszystko oki ale...ja mam juz nawoskowany samochod wiec glinka by mi go zdjela.a na ryski BH to zly pomysl.Juz lepiei UC Megsa.Zamieszczone przez piotrtdido tego glinka jak trzeba i jeszcze raz mycie później odtłuszczenie karoserii i(jak sa ryski to mozna np na czarny to poorboys Black Hole jak jasny kolor to np Poorboys White Diamond) na to woskZamieszczone przez lu5aszTak,dokładnie.Po nalozeniu odczekac kilka minut i mozna splukiwac.Pozniej wiadro,najlepiej dwa i mycie,a na koniec quick detailerZamieszczone przez leszekmwtzn. nałożyłeś piane tym ustrojstwem i potem tylko spłukałeś ?
Kondziu
OCP
Komentarz
-
Choć i tak po zimie trzeba robić lekką korektę. To jest nie do uniknięcia :|

Komentarz